A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, édes házi káposztasaláta: így tartósítószer se kell hozzá

A lédús, édes házi káposztasalátából most is kilakhatsz, de jó, ha már elteszed az első adagot télire.
Savanyúságok nélkül elképzelhetetlenek a főételek, a házi változatok pedig mindig különösen finomak. A káposztasalátát ráadásul nagyon egyszerű eltenni télire. Színesítsd egy kicsit a hagyományos változatot, reszelj hozzá sárgarépát is!

Hozzávalók:

    3 fej káposzta
    2 db sárgarépa
    1 fej vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál bors
    5 evőkanál cukor
    5 dl víz
    3 evőkanál ecet
    só

Elkészítés:

A répát és a hagymát pucold meg, a káposztával együtt alaposan mosd meg, és gyaluld le a zöldségeket. Rakd egy nagy tálba, sózd be, keverd össze, és pihentesd fél órát. Közben készítsd el a felöntőlét. A vizet forrald fel a cukorral, majd öntsd hozzá az ecetet, és azzal is főzd egy-két percig.

A zöldségeket nyomkodd ki, és rendezd üvegekbe. Rakj hozzájuk borsot és fokhagymát. Öntsd le annyi lével, hogy mindent ellepjen, és zárd le légmentesen. Ha télire tennéd el, állítsd az üvegeket újságpapírral bélelt tepsibe. Öntsd fel kétharmadig vízzel, és kezdd melegíteni. Gőzöld 20 percig, majd várd meg, míg a káposzta kihűl. Száraz, hűvös helyen tárold. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések