A pufi, légies palacsinta titka a tésztába kerülő joghurt. Nem kell pihentetni, akár rögtön sütheted is.
Ez az egyik legfinomabb változat az amerikai palacsintára. A tésztába ezúttal tej helyett natúr joghurt kerül. Feltétlenül kínálj hozzá különféle friss gyümölcsöt vagy lekvárt, esetleg juharszirupot. Az amerikaiak legtöbbször reggelire eszik, de desszertként is kínálhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
2 bögre liszt
2 bögre joghurt
2 db tojás
1 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
vaj a sütéshez
gyümölcs
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban keverd össze a tojást és a joghurtot, majd forgasd össze a száraz hozzávalókkal. A szokásosnál sűrűbb, sima tésztát kell kapnod. Ha még lazítanád, szénsavas vízzel megteheted. A masszába gyümölcsöt is keverhetsz.
Egy serpenyőben hevíts vajat, és kanalazz bele a tésztából. Mivel kisebbek a palacsinták, egyszerre többet is süthetsz. Oldalanként két-három perc alatt pirulnak meg. Ha a tészta mindkét oldala aranybarna, szedd a palacsintákat papírtörlőre.
0 Megjegyzések