A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, fűszeres csirkemell: zöldséges szósszal még finomabb

A sült csirke zöldségekkel könnyű, nyári fogás, ha tepsiben sütöd, alig kell hozzá olaj.
A sült csirkét majdnem mindenki szereti, így nem nagyon foghatsz vele mellé. Az elkészítése nagyon egyszerű, a zöldséges szósz pedig egy teljesen új ízvilágot kölcsönöz a főételnek. Ráadásul így nem lesz száraz a csirkemell. Kínálhatod hagyományos körettel vagy bármilyen salátával.

Hozzávalók:

    4 db csirkemell
    0.5 db cukkini
    1 db zöldpaprika
    1 db lilahagyma
    1 db paradicsom
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vízszintesen vágd két szeletre. Keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd forgasd meg benne a csirkemelleket. Pácold a fűszeres olajban legalább fél-egy órán át. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá vizet, és takard le fóliával. Süsd 180 fokon 30 percig.

Közben készítsd el a szószt. A zöldségeket vágd apróra, sózd, borsozd, és kis lángon párold 10 percig. Öntsd a csirkemellre, majd fólia nélkül süsd még 10-15 percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések