A sült csirke zöldségekkel könnyű, nyári fogás, ha tepsiben sütöd, alig kell hozzá olaj.
A sült csirkét majdnem mindenki szereti, így nem nagyon foghatsz vele mellé. Az elkészítése nagyon egyszerű, a zöldséges szósz pedig egy teljesen új ízvilágot kölcsönöz a főételnek. Ráadásul így nem lesz száraz a csirkemell. Kínálhatod hagyományos körettel vagy bármilyen salátával.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
0.5 db cukkini
1 db zöldpaprika
1 db lilahagyma
1 db paradicsom
só
bors
olívaolaj
0.5 db cukkini
1 db zöldpaprika
1 db lilahagyma
1 db paradicsom
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vízszintesen vágd két szeletre. Keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd forgasd meg benne a csirkemelleket. Pácold a fűszeres olajban legalább fél-egy órán át. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá vizet, és takard le fóliával. Süsd 180 fokon 30 percig.
Közben készítsd el a szószt. A zöldségeket vágd apróra, sózd, borsozd, és kis lángon párold 10 percig. Öntsd a csirkemellre, majd fólia nélkül süsd még 10-15 percig.
Közben készítsd el a szószt. A zöldségeket vágd apróra, sózd, borsozd, és kis lángon párold 10 percig. Öntsd a csirkemellre, majd fólia nélkül süsd még 10-15 percig.
0 Megjegyzések