A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olvadó sajttal, paprikával töltött csirkemell a sütőből: szaftos és omlós lesz

A csirkemellet szinte mindennel töltheted, paprikával és sajttal igazán ínyenc fogás lesz.
A különféle töltött, göngyölt csirkemellek rendkívül kedveltek, könnyen, gyorsan, változatosan elkészíthetőek. A húst nem kell bundázni, panír nélkül is finom. Próbáltad már paprikával és sajttal? Így sem fogsz benne csalódni. A klasszikus köretek mellett a saláta vagy a grillezett zöldségek is illenek hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db csirkemell
    1 db kaliforniai paprika
    15 dkg sajt
    só
    bors
    chili (elhagyható)
    zöldfűszerek

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla a nedvességet. Éles késsel vágd be a vastagabb oldalán, és nyisd szét, mint egy könyvet. Klopfold ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A paprikát és a sajtot szeld fel tetszés szerint, és oszd el egyformán a csirkemelleken. Borítsd rá a másik felét, és fogvájóval vagy hústűvel tűzd meg. Így biztosan nem fog szétnyílni a hús sütés közben. Ha pikánsabban szereted, a tetejére szórhatsz chilit, de zöldfűszerek is mehetnek rá. 

Rendezd a tekercseket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Közben locsolgasd, hogy ne száradjon ki a hús. Amikor a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések