A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: ősszel hirdessen klímaválságot a kormány!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy ősszel hirdessen klímaválságot és kezdjen el valóban foglalkozni az éghajlatváltozás problémájával - közölte Pitz Dániel, az ellenzéki párt politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Elmondta: az LMP az elmúlt egy hétben szomorúan tapasztalta, hogy sok közéleti szereplő foglalkozik egy rendkívül káros és környezetszennyező termékeket forgalmazó multicég reklámjaival, miközben a lényegi kérdésekről, így a klímaváltozásról nem esik szó.

Hangsúlyozta: az éghajlatváltozás miatt Magyarországon az élelmiszerbiztonság egyre nagyobb veszélyben van. A Fidesz a mezőgazdasági területeket "haverok között osztja szét", és azt ígéri, hogy 20 millió embernek fogunk majd élelmiszert előállítani, ezzel szemben azt látjuk, hogy a klímaváltozás miatt már 10 millió ember biztonságos ellátása is veszélyben van - hangoztatta Pitz Dániel.

Felhívta a figyelmet arra: a zöldség- és gyümölcstermesztésben a különböző ágazatok egyre inkább leépülnek, a gyümölcstermő területek például 10 százalékkal csökkentek 2005. és 2015. között, míg bizonyos gyümölcsök, így a málna termesztése szinte teljesen eltűnt. Az LMP politikusa hozzátette: egyre gyakoribbak az aszályos időszakok, ami a termelés csökkenésével és az árak emelkedésével jár együtt.

Pitz Dániel ezért arra szólította fel a kormányt, hogy ősszel hirdessen klímaválságot, amit az LMP már korábban is kezdeményezett, és kezdjen el valóban foglalkozni az éghajlatváltozás problémájával.

Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre válaszolva Pitz Dániel sajnálatosnak nevezte, hogy a volt LMP-s Moldován László elindul a VII. kerületben polgármester-jelöltként. Az LMP országos elnökségének tagja hangsúlyozta: az LMP VII. kerületi szervezete úgy döntött, hogy a közös ellenzéki polgármester-jelöltet(a DK-s Niedermüller Pétert) támogatja.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések