Ha szereted a zöldséglevest, akkor próbáld ki krémesítve, friss fűszerekkel!
Kánikulában a húsleves helyett főzz különféle zöldségleveseket! Számtalan variációban elkészítheted, és nem kell órákon át a tűzhely mellett ácsorogni. A zöldségleves akkor a legzamatosabb, ha sütőben sütöd meg a nyár kedvenceit, a paradicsomot, a paprikát, a cukkinit és a többi egészséges finomságot. Minél többféle zöldség kerül bele, annál jobb lesz a végeredmény. Alaplé helyett használhatsz leveskockát is.
Hozzávalók:
2 db piros húsú paprika
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 db cukkini1 db sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
7 dl zöldségalaplé
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A paprikát csumázd ki, a hagymákat, a répát pucold meg, és alaposan mosd meg az összes zöldséget. Vágd fel nagyjából egyforma darabokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. A paprika héját húzd le, és a többi zöldséggel együtt pépesítsd botmixerrel, de akár késes robotgépbe is teheted.
Rakd át egy lábosba, öntsd hozzá a zöldségalaplét, fűszerezd bazsalikommal és rozmaringgal, majd főzd össze pár perc alatt.
0 Megjegyzések