A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így magyarázza a rendőrség a Zöldlomb utcában történteket - hibáztak, de...

A rendőrség közleményt tett közzé a Zöldlomb utcai családirtás ügyében. Mint ismert, a rendőrök nem mentek ki egy korábbi segélyhívásra, ezért most mindenki azzal régi, már-már közmondásos kijelentéssel esett nekik, hogy "a rendőr úgyis csak akkor jön ki, ha vér folyik."
Mint ismert, a 35 éves S. Levente brutális kegyetlenséggel megölte 31 éves párját és négyéves kisfiát, majd magával is végzett. A helyszínelés késő estig tartott pénteken, és csak ezután vihette el a temetkezési vállalkozó koporsókban a holttesteket, köztük a kisfiúét. A gyilkosság részletei már ismertek, az apa párját nyakon, kisfiát pedig többször is mellkason szúrhatta, mielőtt megölte magát.

A szomszédok egy nappal a testek megtalálása előtt sikolyt hallottak, bejelentést is tettek a 112-n, de nem ment ki rendőr a helyszínre. Az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el, a segélyhívó ügyeletese fegyelmit kapott a hibás döntés miatt.

A rendőrséget azóta is folyamatosan érik a támadások, vélhetően ezért kényszerültek arra, hogy a következő közleményt most, hétfőn közzétegyék:

"Újra szárnyra kapott az a tévhit, hogy a rendőrök a bejelentést követően nem tesznek semmit, „amíg vér nem folyik”. Ez nem igaz. A hozzátartozók közötti erőszak kezelésével összefüggő rendőrségi feladatokat a 2/2018. (I. 25.) ORFK utasítás szabályozza.

Akit fenyegetnek, bántalmaznak, zaklatnak, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón! Az is hívja a rendőrséget, akinek másvalakivel kapcsolatban van ilyenről tudomása! A rendőrök intézkedni fognak.

Az is a tényekhez tartozik, hogy a rendőrök akkor tudnak hathatósan fellépni, ha a sértett vallomást tesz zaklatója, bántalmazója ellen.

Amennyiben valaki úgy érzi, hogy bejelentésével kapcsolatban a rendőrök nem megfelelően jártak el, jelezze az illetékes rendőrkapitányságon! A parancsnok ki fogja vizsgálni az esetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket akár a családon belüli erőszak, akár a mulasztást elkövető rendőrrel szemben. Egyetlen hibás intézkedés alapján nem lehet az egész testület munkáját elítélni." - írja a rendőrségi közlemény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések