A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas siker: megkétszereződött a sikeres újraélesztések száma Magyarországon

Közös sikerként könyvelte el az Országos Mentőszolgálat, azt a csodás eredményt, hogy közel két és fél év alatt megduplázódtak a sikeres újraélesztések száma.
Mint Facebook-oldalukon közzétették, 2016 első félévében „még csak” 575 esetben sikerült újraéleszteni a beteget a helyszínen, ez a szám 2019 első félévét tekintve már 1009-ra növekedett.

Dupla sikert könyvelhetünk el a féléves időszakban előforduló mintegy ötezer hirtelen szívmegállásos esetnél a megkezdett újraélesztések esetében is, ami 2335-ről, 4653-ra nőtt.

Az Országos Mentőszolgálat azt is megemlíti, hogy a siker hátterében, a szívmegállásos eseteket tekintve, az azonnali megkezdett újraélesztések állnak. Ami annyit jelent, hogy jóval többen kezdik meg az újraélesztést a mentők kiérkezéséig, mint ezelőtt, ezzel is esélyt adva egy ember életének a megmentésére.

A poszt azonban nem csak a jó eredményeket taglalja, hanem még tovább megy, és azt is hozzáteszi, valószínűleg a mentők új szakmai és kommunikációs stratégiája jelentheti ennek az áttörésnek a sikerét. Ilyen például a „Hősképző” programjuk, vagy pedig a Szív City alkalmazás is.

Végül pedig mindenkinek megköszönték, akik csatlakozott hozzájuk, az életmentőkhöz! 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések