Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, sült paprika üvegben eltéve: fantasztikus savanyúság

Ha unod az uborka- vagy a káposztasalátát, egy kis változatosságot jelenthet a fűszeres, sült paprika.
Kápia, pritamin vagy akár chili paprikából is elkészítheted a kitűnő savanyúságot. Hagyhatod egészben, vagy el is vagdoshatod. Ha a paprikát grillen sütöd meg, sokkal finomabb lesz az íze. Érdemes kisebb üvegekbe rakni, mert felbontás után gyorsan el kell fogyasztani. Kedvenc főfogásaid mellé ugyanolyan jól jön a fűszeres, sült paprika, mint szendvicshez.

Hozzávalók:

    4 kg paprika
    1 fej fokhagyma
    1 l víz
    10 szem bors
    4 evőkanál cukor
    4 evőkanál almaecet
    2 dl olívaolaj
    2 evőkanál só

Elkészítés:

A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard le. Így felpuhul, és könnyen megpucolod. Amennyiben szeretnéd, fel is vághatod kisebb darabokra.

Langyosítsd meg a vizet, keverd össze a sóval, a cukorral, az ecettel, a borssal, a zúzott fokhagymával, az olajjal, és öntsd a paprikára. Szórhatsz még rá zöldfűszert, petrezselymet vagy rozmaringot is. Jól fedd le, és pihentesd legalább egy éjszakán át. Másnap töltsd a paprikát alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe. Ügyelj, hogy a lé ellepje a paprikát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések