A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres házi paradicsomlé télire: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

A zamatos házi paradicsomlé télen jól jön majd a tésztákhoz, egytálételekhez, főzelékekhez.
Most már édes, zamatos a szabadföldi paradicsom, így hozzáfoghatsz a befőzéshez, hogy télen is élvezhesd a csodás ízeket. Ez az egyik legegyszerűbb változat, még hámozni sem kell. Ha betartod a tisztasági szabályokat, egészséges zöldséget teszel el, és dunsztolod egy-két napig, a házi paradicsomlé tartósítószer nélkül sem fog megromlani. Zöldfűszerekkel még finomabb lesz.

Hozzávalók 50 decihez:

    5 kg paradicsom
    5 l víz
    20 dkg cukor
    3 ág zöldfűszer
    só

Elkészítés:

A paradicsomot alaposan mosd meg, és nézd át. A hibás részeket távolítsd el, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy fazékba, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Tedd hozzá a cukrot, a sót és a zöldfűszereket, majd közepes lángon rotyogtasd fél órát. A bazsalikom, a kakukkfű és a rozmaring is illik a paradicsomhoz. 

Húzd le a tűzről, majd amikor kihűl, turmixold össze. Az így kapott levet forrald fel ismét, majd forrón töltsd alaposan elmosott, csírátlanított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, plédek, párnák közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések