A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fekete-erdő pohárkrém: könnyű, nyári desszert egyszerűen, friss meggyel

A Fekete-erdő desszertet a meggyszezonban mindig kötelező elkészíteni. Kelyhekbe rétegezve nagyon mutatós.
A Fekete-erdő desszert krémes, mégsem émelyítő. Az íze pont olyan, mint a híres tortáé. Az alapja egyszerű kakaós piskóta, amit a csokis krém és a tejszín ellenállhatatlanná tesz. A tejszínt könnyebben fel tudod verni, ha jól lehűtöd. Hétvégi és ünnepi desszertnek is kitűnő választás. 

Hozzávalók:

14 dkg cukor
7 dkg liszt
7 dkg kakaó
5 db tojás
1 csipet só
40 dkg meggy
15 dkg étcsoki
5 dl tejszín
2 evőkanál rum
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
csokireszelék

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a cukorral. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és a tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához. 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megemelkedik, és jó az illata, szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Amennyiben tisztán húzod ki, a piskótát kiveheted a sütőből. 

A tejszín felét kezdd melegíteni, majd öntsd rá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. A maradék tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és két evőkanál cukorral. A meggyet mosd meg, magozd ki, önts rá annyit vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá két evőkanál cukrot, vaníliát, és főzd forrástól számítva öt percig. Megbolondíthatod kevés pálinkával is. 

A hozzávalókat rétegezd mutatós kelyhekbe, tálkákba. Alulra morzsolj piskótát, amire locsolj kevés rumot, ha gyerekeknek nem esznek az édességből. Mehet rá a csokis krém, a meggy és a felvert tejszín. A tetejét is díszítsd meggyel és csokireszelékkel.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések