A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fájdalmas vallomás: ritka betegség gyötri Karda Beát

Három éve tart az énekesnő szenvedése.
Hiába koncertezik megállás nélkül, csak egyre nagyobb fájdalmak árán tud színpadra lépni Karda Bea. A 68 éves előadó korát meghazudtoló energiával tölti meg fellépéseit, ám a Ripostnak elárulta, titokzatos betegsége miatt úgy érzi, elérte tűrőképessége határát.

"Egy tévéfelvétel után kezdődött a kálváriám" - mesélte. "Éppen sétáltam le az emeletről, amikor éreztem, hogy minden erő kimegy a bal lábamból, miközben éles fájdalom hasított belém, ami egyre csak erősödött."

Elmondta, megszámolni sem tudja, hány orvosnál járt az elmúlt három évben, de segíteni senki sem tudott rajta. Egy ideig tornával kordában tudta tartani fájdalmát, de az utóbbi időben már elviselhetetlen mértéket öltött szenvedése.

"[...A színpadon] soha senki nem láthatja rajtam, hogy mit élek át. A hazafelé tartó út már más tészta... Esténként néha sírva fakadok a fájdalom miatt, és már a gyógyszeradagomat is felemeltük napi kettőről háromra" - panaszolta.

Jó hír azonban, hogy már látszik a fény az alagút végén: az ország egyik legjobb neurológusa valószínűleg rájött a probléma forrására, amit egy ritka ülőideg-gyulladás idézhetett elő. Szerencsére a betegség egy műtéttel orvosolható, amire egy szeptemberben esedékes MR-vizsgálat után kerülhet sor.

Bár addig továbbra is csak kínok között fog tudni mozogni, az énekesnő azt is elárulta, egy fellépést sem fog lemondani, hanem ha kell, összeszorított fogakkal, de továbbra is szórakoztatni fog, ahogyan azt immáron 50 éve teszi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések