A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez valami isteni! Könnyed rukkolás dinnyesaláta: szuperegészséges vacsora kánikulára

A mézédes dinnye rukkolával, sós fetával együtt fantasztikus. Ez a könnyed saláta behűtve ideális nyári vacsora lehet.
A nyár sztárja, a dinnye sokféle változatban elviselhetőbbé teszi a forró napokat. Önmagában is isteni, de készíthetsz belőle főzés nélküli levest, fagyit, teheted limonádéba, és salátaként is kínálhatod. A feta és a rukkola is jól megy hozzá. Az egyszerű citromos öntet pedig még tovább fokozza az élvezetet.

Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg görögdinnye
    20 dkg feta sajt
    10 dkg rukkola
    3 evőkanál olívaolaj
    3 evőkanál tökmag
    1 db citrom
    0.5 bögre bébispenót
    só
    bors

Elkészítés:

A görögdinnye belsejét vágd ki, és kockázd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a megmosott, lecsepegtetett rukkolát és a bébispenótot. Dobj rá kevés borsot. Keverd össze a citrom frissen facsart levét az olívaolajjal, locsold meg vele a salátát, és óvatosan, kézzel forgasd össze. Szórd meg tökmaggal. Az ízlésesen felvágott feta sajtot csak tálaláskor tedd a dinnyére, mert sok levet ereszt. Sózni is közvetlenül fogyasztás előtt érdemes, mert a só kivonja a dinnyéből a vizet, és nem lesz ropogós.

Még különlegesebb lesz a fogás, ha a dinnyét pár percre grillre dobod, és úgy rakod a salátába. A kész salátát akár visszakanalazhatod a dinnyehéjba is. Érdemes a hűtőbe tenni egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések