Ideje kicsit újítani! Ezúttal a puha, vajas tésztába kerül a kókusz, a tetejére pedig selymes csokiöntet.
Bármikor összedobhatod az egyszerű, kókuszos süteményt, melyhez csak néhány otthon is fellelhető hozzávalóra van szükség. A tészta aranysárga és finom puha lesz. A csokiöntet pedig sűrű és folyós. Ha tortaformában sütöd, még elegánsabb desszertet tehetsz az asztalra.
Hozzávalók 16 szelethez:
17.5 dkg vaj
17.5 dkg cukor
17.5 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
3 db tojás
3 teáskanál tej
1 csomag sütőpor
Az öntethez
8 dl tej
3 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
1 csomag pudingpor
17.5 dkg cukor
17.5 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
3 db tojás
3 teáskanál tej
1 csomag sütőpor
Az öntethez
8 dl tej
3 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
1 csomag pudingpor
Elkészítés:
Rakd a vajat és a cukrot egy nagy keverőedénybe, majd habosítsd gépi habverővel. Akkor jó, ha krémes és világos. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak spatulával dolgozz. Végül keverd hozzá a kókuszt és a tejet. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit egyengesd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A csokiöntethez a pudingport dolgozd össze a kakaóval, a tejjel, a cukorral. Kis lángon kevergetve forrald fel. Hígabb lesz, mint a sima puding. Öntsd a kihűlt tésztára.
A csokiöntethez a pudingport dolgozd össze a kakaóval, a tejjel, a cukorral. Kis lángon kevergetve forrald fel. Hígabb lesz, mint a sima puding. Öntsd a kihűlt tésztára.
0 Megjegyzések