Az egyedényes ételeket gyerekjáték elkészíteni. A zöldségek roppanósak maradnak, a tészta pedig selymes lesz.
Tele van a piac friss zöldségekkel, válogasd össze kedvenceidet, és dobj össze belőlük egy isteni tésztát. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha a méltán kedvelt egyedényes változatot készíted el. A mosogatást is egyszerűen letudod. A zöldséges tészta könnyű, nem száraz, és hús nélkül is laktató.
Hozzávalók:
25 dkg tészta
10 dkg parmezán
1 csokor spárga
1 db vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
0.5 db cukkini
1 dl tejszín
só
bors
oregánó
10 dkg parmezán
1 csokor spárga
1 db vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
0.5 db cukkini
1 dl tejszín
só
bors
oregánó
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, a cukkinit karikázd fel, a spárgát és a paprikát vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig két részre. Dobd egy nagyobb fazékba, add hozzá a tésztát, majd szórd meg a fűszerekkel. Öntsd fel hét és fél deci vízzel, és közepes lángon főzd fedő nélkül körülbelül 10 percig. Közben kevergesd, nehogy a tészta összeragadjon. Arra azonban vigyázz, hogy a zöldségeket ne törd össze. Ha a víz elpárolog, és a tészta puha, öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg reszelt parmezánnal. Hagyd egyet rottyanni, és már tálalhatod is.
0 Megjegyzések