A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyedényes, krémes zöldséges tészta - Gyors recept hétköznapokra

Az egyedényes ételeket gyerekjáték elkészíteni. A zöldségek roppanósak maradnak, a tészta pedig selymes lesz.
Tele van a piac friss zöldségekkel, válogasd össze kedvenceidet, és dobj össze belőlük egy isteni tésztát. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha a méltán kedvelt egyedényes változatot készíted el. A mosogatást is egyszerűen letudod. A zöldséges tészta könnyű, nem száraz, és hús nélkül is laktató.

Hozzávalók:

    25 dkg tészta
    10 dkg parmezán
    1 csokor spárga
    1 db vöröshagyma
    1 db kaliforniai paprika
    0.5 db cukkini
    1 dl tejszín
    só
    bors
    oregánó

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a cukkinit karikázd fel, a spárgát és a paprikát vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig két részre. Dobd egy nagyobb fazékba, add hozzá a tésztát, majd szórd meg a fűszerekkel. Öntsd fel hét és fél deci vízzel, és közepes lángon főzd fedő nélkül körülbelül 10 percig. Közben kevergesd, nehogy a tészta összeragadjon. Arra azonban vigyázz, hogy a zöldségeket ne törd össze. Ha a víz elpárolog, és a tészta puha, öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg reszelt parmezánnal. Hagyd egyet rottyanni, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések