Kell, hogy legyen mindig kéznél egy igazán bevált, bögrés, gyümölcsös sütirecepted. Ebben nem fogsz csalódni!
A könnyű, kevert tészta mindig jó ötlet. A kefirtől a süti puhább, jobb állagú lesz, és abban is biztos lehetsz, hogy nem szárad ki másnapra. Bár friss gyümölccsel a legfinomabb, mirelitet is bátran használhatsz. Eperrel, meggyel, áfonyával különösön nagy sikerre számíthatsz. A sütit megszórhatod porcukorral, esetleg kínálhatod sodóval vagy tejszínhabbal is.
Hozzávalók 20 szelethez:
3 bögre liszt
2 bögre gyümölcs
1.5 bögre cukor
1 bögre kefir
0.5 bögre olaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 bögre gyümölcs
1.5 bögre cukor
1 bögre kefir
0.5 bögre olaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Add hozzá a kefirt, az olajat, végül a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha nem szeretnéd, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd meg kevés lisztben. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld! Ha tűpróba során a tésztába szúrt kés vagy tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha nem szeretnéd, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd meg kevés lisztben. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld! Ha tűpróba során a tésztába szúrt kés vagy tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
0 Megjegyzések