A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconös-sajtos, sült, töltött hagyma: igazi különlegesség pofonegyszerűen

Ez az egyik legjobb dolog, ami a hagymával történhet. Töltsd meg mindenféle finomsággal, és süsd meg!
A hagyma lehet főétel is. Szaftos darált hússal, baconnel töltve, sajttal megszórva és sütőben összesütve igazán fejedelmi. Lehet előétel, köret, de akár könnyű vacsora is. Ilyenkor akár grillezheted is.

Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg darált hús
    10 dkg sajt
    6 db vöröshagyma
    4 szelet bacon
    6 kis ág kakukkfű
    olaj
    bors
    só

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, az alját és a tetejét vágd le. Rakd forrásban lévő vízbe, majd vedd lejjebb a lángot, és főzd két-három percig. Szedd ki, majd csepegtesd le. Amikor a hagymák kihűlnek, a belsejüket óvatosan távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a két külső réteg megmaradjon, és ne sérüljön.

Hevíts kevés olajat egy lábosban, és rakd bele a hagyma kiszedett, apróra vágott belsejét, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint. Párold 10-15 percig. A bacont vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg.

A hagymák belsejét kend meg olívaolajjal. Töltsd meg a hússal, a baconnel, és szórd meg reszelt sajttal. Mindegyikre tegyél kakukkfüvet. Rendezd a megtöltött hagymákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések