Ez az egyik legjobb dolog, ami a hagymával történhet. Töltsd meg mindenféle finomsággal, és süsd meg!
A hagyma lehet főétel is. Szaftos darált hússal, baconnel töltve, sajttal megszórva és sütőben összesütve igazán fejedelmi. Lehet előétel, köret, de akár könnyű vacsora is. Ilyenkor akár grillezheted is.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált hús
10 dkg sajt
6 db vöröshagyma
4 szelet bacon
6 kis ág kakukkfű
olaj
bors
só
10 dkg sajt
6 db vöröshagyma
4 szelet bacon
6 kis ág kakukkfű
olaj
bors
só
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, az alját és a tetejét vágd le. Rakd forrásban lévő vízbe, majd vedd lejjebb a lángot, és főzd két-három percig. Szedd ki, majd csepegtesd le. Amikor a hagymák kihűlnek, a belsejüket óvatosan távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a két külső réteg megmaradjon, és ne sérüljön.
Hevíts kevés olajat egy lábosban, és rakd bele a hagyma kiszedett, apróra vágott belsejét, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint. Párold 10-15 percig. A bacont vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg.
A hagymák belsejét kend meg olívaolajjal. Töltsd meg a hússal, a baconnel, és szórd meg reszelt sajttal. Mindegyikre tegyél kakukkfüvet. Rendezd a megtöltött hagymákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Hevíts kevés olajat egy lábosban, és rakd bele a hagyma kiszedett, apróra vágott belsejét, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint. Párold 10-15 percig. A bacont vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg.
A hagymák belsejét kend meg olívaolajjal. Töltsd meg a hússal, a baconnel, és szórd meg reszelt sajttal. Mindegyikre tegyél kakukkfüvet. Rendezd a megtöltött hagymákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
0 Megjegyzések