Hirdessen itt

Megszökött a dubai uralkodó egyik felesége gyerekeivel és 11 milliárd forintnyi pénzzel

Megszökött, beadta a válópert és menedékjogot kért Haja bint al Husszein (45), a jelenlegi dubaji uralkodó, Mohammed bin Rashid al-Maktoum (69) sejk hatodik felesége. Az asszony állítólag egy német diplomata segítségével szökött először Londonba két gyermekével, Zajeddel (7) és Al Jalilával (11), valamint 31 millió fontnyi (11,2 milliárd forintnyi) pénzzel, de a célja, hogy Németországban telepedjen le, ott is nyújtotta be a megfelelő iratokat – tudta meg a Bild.

A hercegnét február óta nem látta senki nyilvánosan és azt sem tudni, hogy jelenleg hol tartózkodik, ám ha Mohammend sejken múlik, nemsokára visszaviszik Dubajba.

Megszökött a dubai uralkodó egyik felesége gyerekeivel és 11 milliárd forintnyi pénzzel Fotó: AFP
Az Al Maktoum család egyike az Egyesült Arab Emírségeket uraló hét famíliának, a családfő, Mohammed sejk bátyja 2006-os halála óta vezeti miniszterelnökként a városállamot.

A 45 éves hercegnő Jordánia királyának a féltestvére, 15 éve lett Dubaj uralkodójának hatodik felesége, ami azért is meglepő, mert a Korán csak négy feleséget engedélyez a hithű muzulmánoknak. Persze ha valaki 11,3 milliárd dolláros (3232 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik, sok mindet megtehet, amit egy átlagember nem.

Az uralkodó egyik fő szenvedélye a luxusautók mellett a solymászat és a lóverseny, az ascoti derbi állandó résztvevője Nagy-Britanniában, ahol a lovait Fülöp herceg istállóiban tartja.

Éppen ezért a hercegné szökése komoly diplomáciai feszültséget okoz Anglia, Németország és az Arab Emírségek között, Mohammed sejk valószínű nem is fog megnyugodni, amíg a feleségét nem adják ki neki. Haja hercegnének azonban esze ágában sincs visszatérni az aranykalitkába, amely a hírek szerint csak kívülről tűnik egy az arab országokhoz képest liberális közegnek.

A kiszivárgott információk szerint ugyanis Mohammed sejk keménykezű uralkodó, ahol a családtagok rendkívül szigorú felügyelet alatt élnek, és alig érintkezhetnek a külvilággal.

Az elmúlt években a sejk két lánya próbált meg megszökni Dubajból. Samsza hercegnő (38) a család egyik angliai birtokáról szökött meg egy Range Roverrel, de Cambrigdeben elkapták a sejk emberei, és visszaszállították Dubajba. Latifa hercegnő (32) pedig Omanból menekült el egy jachton, őt az indiai tengerészet katonái vitték vissza.

Samsza állapota komoly aggodalomra ad okot, Latifa szerint ugyanis a testvére állandó orvosi felügyeletre szorul, járni sem képes, annyira durván bántalmazták a szökés után.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések