Hirdessen itt

Idén is tudta növelni utasszámát a bukaresti nemzetközi repülőtér

Az első öt hónapban 5,47 millió utasa volt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) nemzetközi repülőtérnek, ami 7,9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest - adta hírül pénteken a Ziarul Financiar című napilap. 
A román gazdasági-pénzügyi újság összeállítása szerint a bukaresti légi kikötő az idei első öt hónapban tartotta a tavalyi növekedési ütemet, hiszen 2018-ban 13,8 millió utast szolgált ki, ami szintén 8 százalékos növekedésnek felelt meg az előző évhez mérten. 

Az első öt hónapban a bukaresti repülőtér utasforgalma az országos átlag fölötti növekedést mutatott, hiszen a romániai repülőtereket igénybe vevő utasok száma 6,9 százalékkal nőtt.

A lap emlékeztet, hogy a bukaresti repülőtér utasforgalma a leggyorsabban nőtt a térségben, így az utasok számát tekintve megközelítette a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmát, amelynek szolgáltatásait 5,89 millió utas vette igénybe a vizsgált időszakban.

Ugyanakkor a lap megállapította, hogy a budapesti repülőteret sokkal több külföldi turista használja, mint a bukarestit, hiszen a magyar főváros külföldi turistaforgalma sokkal nagyobb, mint Bukaresté. A román főváros fő légi kikötőjét főként a külföldön dolgozó románok, a külföldön nyaraló románok, illetve az üzletemberek használják. A bukaresti repülőtér vezetősége azt reméli, hogy az idén egész évben 15 millió utast fognak kiszolgálni.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések