...

Visszatér a Tankcsapda alapítója: 20 év után újra zenél

Több mint 20 év kihagyás után újra zenél Buzsik Gyuri, a Tankcsapda egyik alapítója.
A dobos az Ölveti Blues Band egykori gitárosával, Bujdosó Bandival 10 dalt írt, amelyeket egy nagylemez formájában – The EasyFlow név alatt – meg is jelentettek.

Buzsik Gyuri 1989-ben alapította a Tankcsapdát Labival és Lukács Lacival. Ő dobolt a Baj van!, a Punk&roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez és a Connector:567 anyagokon. Aztán 1997-ben váratlanul kiszállt a zenekarból, abbahagyta a zenélést, mígnem másfél évvel ezelőtt gitárt ragadott.

– Volt egy fordulópont az életemben – emlékszik vissza Gyuri. – Változások indultak el, energiák szabadultak fel bennem, ami odáig vezetett, hogy gitárt vettem a kezembe, majd elkezdtem zenét írni. Aztán csatlakozott hozzám régi barátom, Bujdosó Bandi, aki anno az Ölveti Blues Bandben muzsikált, és akivel az elképzeléseinket közösen dalokba öntöttük.

A duó csakhamar zenekarrá bővült, a gitáros-énekes Bujdosó Bandi és a dobos Buzsik Gyuri összeállt Czerovszky Henriett vokalistával és Révész Bence basszusgitárossal, így megalakult a The EasyFlow zenekar. 10 dalt rögzítettek, végleges formájukat a LA Gardens Studióban kapták meg a számok, amelyek június 3-án megjelentek Eating Stars címmel.

Az albumon hallható zenéről Gyuri így vélekedik:

– Nem akartunk trendi dolgot. Nem volt kitalálva semmilyen koncepció a visszatéréshez. Nem szerettünk volna elvárásoknak sem megfelelni. Minden spontán alakult, ezek a dalok a megéléseinkből születtek, miközben is olyan pillanatokat éltünk át, amire azt mondod, ezért érdemes csinálni. Olyan, mint egy utazós filmzene, mindenki azt vetít rá, amit csak akar. A hallgatásához érdemes hátradőlni, majd feltekerni a hangerőt.

A dalok szövegei angol nyelven születtek, már amelyikben van ének.

– Bandi angolul is tud gondolkodni – folytatja Gyuri. – Amellett, hogy magyarok vagyunk, a zenénket nem szeretnénk az országhatárokon belülre szorítani, de nincs kőbe vésve semmi, a későbbiekben elképzelhető egy-két dal magyarul is. Több dalban meg azért nincs ének, hogy a szöveg helyett beszéljen a zene. Mindannyian az univerzum vándorai vagyunk, „Eating Stars”!

A The EasyFlow debütáló lemeze elérhető minden online zeneboltban. A zenekar koncerteket is tervez, a színpadi bemutatkozás őszre várható.

0 Megjegyzések

Hirdetés