A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több momentumos politikusnak is DK-s múltja van

A Hír TV birtokába került 2014-es felvételen Cseh Katalin a kispárt ep-képviselője táncol együtt a Gyurcsány házaspárral a Demokratikus Koalíció zártkörű rendezvényén. De nem csak Cseh Katalinnak volt kapcsolata volt Gyurcsány Ferenc pártjával. A Momentumban politizál az a Szarvas Koppány Bendegúz is, aki korábban a DK ifjúsági szervezetét vezette.
Cseh és Gyurcsány felesége a választás megelőzően többször is együtt kampányoltak. Egy közös interjúban a fiatal politikus azt mondta, hogy ő bizony az összefogást szorgalmazza.

A közös platform gondolata az EP-választások után is megmaradt. A Momentum ugyanis a Magyarországot többször kritizáló Guy Verhofstad vezette liberális ALDE tagja, annak a pártcsaládnak, amellyel Gyurcsány Ferenc személyesen is egyeztetett.

Egyébként nem Cseh Katalin az egyetlen Momentumos, aki közvetlen kapcsolatban állt a DK-val. Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK ifjúsági tagozatának – az Ifjú Demokratáknak a vezetőjeként többször felszólalt ellenzéki tüntetéseken, sőt 2012-ben letolt nadrággal demonstrált a budapesti metróban – DK-s színekben. 2017-ben viszont ő is csatlakozott a Momentum Mozgalomhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések