A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

II. Erzsébet vendégül látta Donald Trumpot

A brit uralkodó a II. világháború után kialakult nemzetközi együttműködést méltatta a díszvacsorán.
A második világháború után kialakult nemzetközi intézményrendszer fontosságát hangsúlyozta a brit uralkodó az amerikai elnök tiszteletére adott hétfő esti díszvacsorán.

Donald Trump hétfőn érkezett háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba. Az uralkodó este a Buckingham-palotában – a királyi család első számú londoni rezidenciáján – az ilyen események alkalmából szokásos díszes banketten látta vendégül az amerikai elnököt és feleségét, Melania Trumpot.

Köszöntőjében a királynő hangsúlyozta: a második világháborúban közösen vállalt áldozatok után Nagy-Britannia és az Egyesült Államok a többi szövetséges országgal együtt nemzetközi intézményrendszert hozott létre annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg a konfliktus borzalmai.

„A VILÁG AZÓTA MEGVÁLTOZOTT, DE MI ÁLLANDÓAN SZEM ELŐTT TARTJUK E SZERVEZŐDÉSEK EREDETI CÉLJÁT, AZ ORSZÁGOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT A NEHEZEN KIVÍVOTT BÉKE MEGŐRZÉSE VÉGETT”

– fogalmazott az uralkodó.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések