A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós, tepsis zöldbab fűszeresen, baconnel sütve: hogy ez milyen finom

Ha ettél már zöldbabot párolva, levesnek, főzeléknek elkészítve, akkor ideje, hogy megkóstold sütve is!
Ha még nem kóstoltad, el sem tudod képzelni, hogy milyen jó! A friss, üde, harsogó zöldbab könnyed vacsora vagy különleges, ínyenc köret is lehet. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de akár salátával is kínálhatod. Friss zöldbabból a legjobb, de a fagyasztottat is bátran felhasználhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg zöldbab
5 szelet bacon
1 teáskanál citromhéj
1 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
bors

Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, a végeit csipkedd le. Dobd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel, és rendezd egy tűzálló tálba. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pépesített fokhagymával, és locsold meg vele a zöldbabot. A kezeddel kicsit össze is forgathatod, és szórd rá az apróra vágott bacont. Told a forró a sütőbe, majd süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor az igazi, ha nem lesz túl puha. Amennyiben szereted csípősen, szórj rá chilit is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések