A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pünkösdi fesztivált rendeznek Magyarpolányban

Pünkösdi fesztivál várja a látogatókat június második és harmadik hétvégéjén a Veszprém megyei Magyarpolányban. A színházi előadáson kívül koncerteken, családi rendezvényeken lehet majd részt venni - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendezvény szervezője.
Grőber József elmondta, hogy a több mint negyed évszázados hagyományokra visszatekintő Magyarpolányi passió című előadást pénteken adják elő.

A darab rendezője Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, zenéjét pedig a Ghymes együttesből is ismert Szarka Gyula szerezte.

A bibliai történetet - a Jézust megformáló hivatásos előadón, Dávid Rolandon kívül - a falu lakói viszik színre Húros Annamária 18. századot idéző jelmezeiben, ördög- és busómaszkokat öltve, zenekari és kóruskísérettel - tette hozzá.

Az előadás a bemutatót követően szombaton és vasárnap, valamint a következő héten, pénteken és szombaton is látható lesz.

Kísérőprogramként helyi képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás a plébánia kertjében, valamint Fabók Mancsi Bábszínháza is fellép pénteken. Szombaton Vitéz László bábelőadására várják a családokat Pályi János előadásában, és fellép a Fricska táncegyüttes.

Vasárnap pünkösdi bohóc szórakoztatja a gyermekeket, fellép a Magyarpolányi Nemzetiségi Tánckar, látható lesz Az igazság kútja című interaktív mesejáték, valamint a helyi és környékbeli kórusok adnak koncertet a Szent László-templomban.

Június második péntekén Papp-Sárdy Acoustic koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, szombaton pedig nemzetiségi énekkarok koncertje csendül majd fel, és fellép a Rozmaring nyugdíjasklub is.

A Magyarpolányi passió kivételével a programok ingyenesen látogathatók - fűzte hozzá a szervező.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések