Könnyű, cseresznyés túrómuffin: ebbe a mennyei sütibe alig kell liszt

Sok túró, friss gyümölcs, kevés liszt: ezzel a csodás muffinnal nem tudsz betelni. A recept pofonegyszerű, és 15 perc alatt összeállíthatod.
A túró fantasztikus alap­anyag, ráadásul lak­tat, de nem hiz­lal. Bármivel ízesítheted, sósan, édesen is finom. Vedd számításba akkor is, ha muffint készítesz. Tökéletes alap lehet, és csak kevés liszt kell hozzá. Diétásabbá teheted, ha a cukor helyett eritritet használsz. Érdemes gyümölccsel is feldobni a tésztát. Most már érik a cseresznye, így nem kérdés, hogy mi kerüljön a sütibe. 

Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg túró
20 dkg cseresznye
12 dkg cukor
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg liszt
4 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, és villával kicsit nyomkodd meg. Dolgozd hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Forgasd hozzá a sóval, a sütőporral, a kókusszal és a citrom reszelt héjával vegyített lisztet. Jól keverd össze a tésztát. 

Egy muffinformát bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd bele a túrós masszát. Ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a tészta jól megemelkedik. Rakj a masszába néhány szem megmosott, kimagozott cseresznyét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld, azaz szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, a muffin elkészült. 

0 Megjegyzések

Hirdetés