A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészséges embert taperolt Budapesten az amerikai homokos

Elítélt első fokon a bíróság egy külföldi "férfit", aki a 2014-es buzifelvonuláson emberi méltóságot sértő módon nyúlt a másik férfihoz – közölte a Fővárosi Főügyészség.
A vádirat szerint a vádlott, egy 52 éves külföldi homokos 2014. július 5-én, a buzifelvonulás napján keveredett szóváltásba egy, a közelben tartott normalitáspárti tüntetésen részt vevő férfival. A szóváltás után a sértett megkérte, hogy távozzon, de a köcsög ennek nem tett eleget, és a férfit átkarolva egy közös fényképet akart készíteni, majd amikor a tüntető el akart távolodni tőle, a vádirat szerint végigsimította, illetve megmarkolta a mellét, megsértve ezzel emberi méltóságát. 

Ezután a vádlott a nemzetiszocialista rendszerben használt karlendítést és katonai díszlépést utánozva elsétált. 

Korábbi hírek szerint a vádlott egy Magyarországon élő amerikai férfi volt, aki az ún. Pride résztvevőjeként egy ellentüntetővel keveredett szóváltásba, ő tett később feljelentést. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi ratyi ellen emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, a bíróság pedig a "férfit" a vád szerint bűnösnek mondta ki, és kettő évre próbára bocsátotta. 

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség pénzbüntetés kiszabása, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezéssel élt. 

(HVG nyomán)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések