A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges, sajtos pite omlós, sós tésztában, 25 perc munkával

Készíts valami újat és finomat, a zöldséges-sajtos pite nem fog csalódást okozni!
A sós pitét is sokféleképpen variálhatod, szinte bármilyen zöldséggel feldobhatod. Ha van időd, ne bolti tésztát használj, készítsd saját kezűleg. Finom omlós lesz, ha hideg vajjal, gyorsan dolgozol. A sós pite brokkolival, paradicsommal és sok sajttal csak jó lehet. Tálalás előtt finom joghurtos vagy tejfölös szósszal is leöntheted. 

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só

A TÖLTELÉKHEZ
1 db tojás
2.5 dl tejföl
0.5 fej brokkoli
10 dkg sajt
15 dkg koktélparadicsom
bors

Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd jól morzsold össze a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Formázz belőle gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket.

A brokkolit szedd rózsáira, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd 10 percig. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot vágd fel tetszés szerint. A tejfölt keverd össze a tojással, és ízesítsd sóval, borssal.

A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és igazgasd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Villával szurkáld meg több helyen, és kend rá a tejfölös masszát. Rakd rá a brokkolit és a paradicsomot, majd reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Tálalás előtt bazsalikommal is megszórhatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések