Hirdessen itt

Vádat emeltek a lopással gyanúsított fiatalkorú ellen

A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki a sértettet a saját házában lopta meg.
A vádlott nehéz anyagi körülmények között élt együtt édesanyjával 2018 év folyamán, az anyja barátja, a sértett, többször segítette őket a létfenntartásban, élelmet és pénzt adott nekik.

2018. szeptember 29-én 15 óra körüli időben a vádlott és édesanyja elmentek a sértett zsákai házához, ahol elmondták, hogy éhesek és nincs pénzük. A sértett ételt adott nekik, majd a kabátja zsebéből elővett nagyobb összegű pénzből 2 ezer forintot adott át a vádlottnak vásárlásra. Ezt követően a sértett és az asszony a ház konyhájában beszélgetni és italozni kezdett, a vádlott pedig a sértett engedélyével bement az egyik szobába. A szobában észrevette a sértett lányának néhány értékesebb ruhaneműjét, azokat lopási szándékkal egy nejlontáskába összekészítette – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Rövid idő elteltével visszament a konyhába, leült a sértett mellé az asztalhoz és mialatt együttesen tovább beszélgettek, a vádlott egy hirtelen mozdulattal kivett a sértett dzsekijéből 15.590 forint készpénzt, majd azonnal felállt és el akarta hagyni a házat.

A sértett észlelte a vádlott cselekményét, ezért őt a jobb kezével a felsőruházatánál fogva megragadta és felszólította arra, hogy adja vissza a pénzét. Ekkor a vádlott felkapta az asztalon elhelyezett borotvát, azt kinyitotta, majd az ellopott pénz megtartása érdekében azzal a sértett feje irányába csapott. A mozdulatot látva a sértett védekezésül a feje elé tartotta a bal kezét, ezért a borotva éle az ujjait vágta meg.

Ezt követően a vádlott kiszabadult a sértett fogásából, a ház szobájába ment, ahol felkapta a táskába összekészített ruhaneműket és azzal együtt sietve eltávozott.

A nyomozó hatóság a nyomozás során a vádlottól elvett 15.590 forintot lefoglalta, majd kiadta a sértettnek, ezáltal a bűncselekménnyel okozott kár jórészt megtérült.

A sértett a bántalmazás következtében a bal kezén 8 napon túl gyógyuló metszett sérüléseket szenvedett, amely maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A vádlott által használt borotva élet kioltására alkalmas eszköz.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye fiatalkorú édesanyjának nem volt tudomása arról, hogy a vádlott értéktárgyakat akar elvenni a sértettől.

A jelenleg letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban fiatalkorúak börtönbüntetése és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a meg nem térült ruhaneműk értékének erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések