A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ujhelyi István: Európa változásának szükségességéről tárgyaltam

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő nyílt levélben válaszolt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőnek. A levélben - amelyet kedden az MTI-nek is elküldött - a szocialista politikus azt írta: arról tárgyalt az osztrák szociáldemokratákkal, hogy a kontinensnek milyen módon kell változnia, a céljuk pedig a szociális Európa megteremtése.
Újhelyi István ezt azok után közölte, hogy Deutsch Tamás keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP EP-képviselője hétfőn kerítésmentes Európáért kampányolt és "belengette" a magyar határkerítés lebontását.

Erre reagálva Ujhelyi István azt írta: a szociális Európa számukra azt jelenti, hogy egyetlen egy dolgozó polgár sem kereshet 240 ezer forintnál (750 eurónál) kevesebbet, a nyugdíjasok nem rettegnek az előttük álló hónaptól, az orvosok és a nővérek hazájukban töltik be hivatásukat, mert a magyar bérekből is nyugodtan tudnak élni.

Erről beszélt Sopronban is - folytatta Ujhelyi István, aki ezt bizonyítandó egy videofelvétel linkjét is közzétette levelében. Azt írta, arról is beszélt, hogy "az orbáni politika tönkreteszi hazánkat, és könnyen előfordulhat, hogy a Te pártelnököd kivezeti az országot az Európai Unióból, ami a soproniak, és az egész ország számára egy újabb vasfüggönyt jelentene hazánk és Nyugat-Európa között".

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések