A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb bölcsőátadások a Székelyföldi Vándorbölcső Program keretei között

Újabb bölcsők kerültek átadásra a Székelyföldi Vándorbölcső Program keretében, ezúttal Oroszhegyen és Bölönben.
A bölönit egy helybéli, harmadik gyermekét váró édesanya, Soós Annamária kapta, Oroszhegyen pedig a fél éven keresztül Béres Dombi Csilla harmadik gyermeke, Réka által használt bölcső vándorolt tovább a szintén harmadik gyermekét váró Szabó Tündéhez és családjához.

Bölönben a délelőtti szentmise keretei között Kozma Albert lelkipásztor igehirdetésében a szülői szerep fontosságáról beszélt. Sepsiszéki Nagy Balázs, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Vándorbölcső Programjának felelőse pedig arra biztatta a jelenlevőket, hogy ne csüggedjenek, vállaljanak minél több gyermeket, hiszen a magyarság hagyományosan nagycsaládos nemzet, amely így lesz képes a megújulásra a Kárpát-medencében, a világ talán ökológiailag is legbiztonságosabb helyén, ahogy Bölön társadalma is meg fog tudni újulni, ha a fiatalok itthon maradnak, vagy visszatérnek külföldről és helyben alapítanak családot.

Oroszhegyen az anyák napi ünnepséget koronázta meg a bölcső továbbadása. A korábbi tulajdonos édesanya kihangsúlyozta, azért élt a kezdeményezés lehetőségével, mert nagy öröm és kegyelem számára, hogy egy megáldott bölcsőben ringathatta pici lányát. Opra István, Oroszhegy plébánosa pedig elmondta, amíg az oltárt bölcsők díszítik, nem kell aggódniuk, hiszen továbbra is lesz, aki köszöntse az édesanyákat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések