A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bomba robbant Lyonban

Legalább nyolc ember megsérült, az elkövetőt még keresik.
Késő délután Lyon sétálóutcájában bomba robbant, a pokolgépet valószínűleg egy bőröndbe rejtették. Legalább nyolcan megsérültek. Macron elnök éppen egy youtubernek adott interjút – bevallottan a kiábrándult fiatalok megszólítása érdekében – , közben értesült a robbanásról. Macron támadásnak nevezte azt, ami történt – írja az Origo.

A bűnügyi rendőrség és a bombakeresők megszállták Lyon belvárosát. A robbanás a Victor Hugo utcához közel történt, azaz Lyon egyik legszebb részén.

A BFM hírtelevízió tíz sérültről tud, köztük egy 8 éves kislányról. A terrorelhárítók is a helyszínen vannak. A LCI hírtelevízió szerint egy embert keresnek, ő lehet a robbantó.

A regionális újság szerint biciklivel érkezett a támadó, letett egy bőröndöt egy pékség elé, majd gyorsan eltűnt.

Denis Broliquier kerületi polgármester azt mondta az LCI-nek,

hogy egy biztos: bombát robbantottak és az volt a robbantó célja, hogy sok ember megsérüljön.

Az EP-választások első számú esélyesének tartott nemzeti jobboldali párt, az RN elnöke, Marine Le Pen twitterüzenetében bíztosította támogatásáról a sérülteket és a történeteket terrortámadásnak nevezte.

A Le Figaro szerint 11 embert vittek kórházba a robbanás miatt. A bombát a pékség előtt hagyó férfi után hajtóvadászatot indított a rendőrség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések