...

Tisztújítás a Joint Venture Szövetségnél

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Joint Venture Szövetség (JVSZ), amelyen új tagokat választottak az elnökségbe - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
A közgyűlés a hosszabbítható mandátumok megerősítése mellett új elnökségi taggá választotta Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, az Adhesive Technologies üzletág igazgatóját, Jákli Gergelyt, az Exim vezérigazgatóját, Károlyi Zsoltot, a Siemens Zrt. gazdasági igazgatóját, Szollár Domokost, a Mol Csoport kabinetfőnökét és Urbán Lászlót, a Magyar-Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesét. 

A 20 tagú elnökségben öt változás történt. Az elnöki posztot nem érintette a tisztújítás, Tálos Péter tisztségét ugyanis tavaly újították meg három évre. 

Stöllinger Róbertet, a KPMG vezérigazgatóját a felügyelőbizottság új tagjává, Dévényi Flórát, a Danubius Hotels Zrt. csoportszintű emberierőforrás igazgatóját az etikai bizottság tagjává választották. 

Tálos Péter elnök hangsúlyozta: a JVSZ tudásával, kapcsolatrendszerével, elismertségével összekötő szerepet tölt be a kis- és középvállalkozások, valamint a nagy vállalatok között, és a közös érdekek érvényesítése mentén kamatoztatja szakmai tudását. A JVSZ a befektetéseket és az innovációt kívánja ösztönözni, amit érdekképviselettel, rendezvényszervezéssel, továbbá a hozzá eljutó információk megosztásával kíván elérni. 

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára előadásában kiemelte: a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban a 9 milliárd forintos keret 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, 10 százalékát pénzügyi eszközökre használták fel. A jövő év elejére a kifizetések elérhetik a 100 százalékos szintet. 

Már megkezdődött a 2021-2027-es költségvetési ciklus tervezése, ahol az intelligens beruházások és a zöldberuházások jutnak majd nagyobb szerephez. A következő időszakban azonban forráscsökkenésre számít a kormány, megváltoznak a felhasználási szabályok is, és komoly eltolódás várható az uniós központi források irányába - hangsúlyozta Rákossy Balázs. 

Szendrey Silvia ügyvezető igazgató kiemelte: a folyamatos jogalkotási véleményezés, kezdeményezés a JVSZ egyik legfontosabb tevékenysége. A szervezet 2018-ban elsősorban az egész gazdaságot érintő, és tagvállalatai számára kiemelkedően fontos témákban - például cafeteria, GDPR saláta törvény, csődtörvény/felszámolás, infotörvény, ekáer, Ipar4.0, cégtörvény, cégkapu kérdései - fejtette ki álláspontját. A JVSZ ma Magyarország egyik leghatékonyabb érdekképviseleti szervezete - hangsúlyozta az igazgató.

(MTI)

0 Megjegyzések

Hirdetés