A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperfinom, epres túrógombóc: így tényleg pillekönnyű lesz

Dobd fel ilyenkor a rezgős túrógombócot eperrel! Nem tudsz belőle eleget készíteni.
Mindegy, hogy porcukorral, gyümölccsel vagy öntettel kínálod, a túrógombóc mindenhogy ellenállhatatlan. Ezekkel az arányokkal biztosra mehetsz, finom puha lesz, mégsem esik szét. Ha van lehetőséged, házi túróból készítsd, és feltétlenül hagyd állni, mielőtt kifőzöd. Ehhez is kínálhatsz édes tejfölt. 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tehéntúró
14 dkg búzadara
10 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
16 szem eper

Elkészítés:
A túrót villával törd át, rakd hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a búzadarát és a reszelt citromhéjat. Villával jól dolgozd össze. Takard le, és pihentesd egy órát.

Ezt követően formázz a masszából gombócokat, és mindegyikbe rakj egy szem megmosott epret. Forralj bőséges vizet egy nagyobb fazékban, és a gombócokat főzd meg benne körülbelül 15 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed. Azaz vágj ketté egyet. Ha homogén, óvatosan kiszedheted a vízből. Forgasd meg az olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések