A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sztárvendégek és autócsodák Budapest szívében – Fotókon az idei Nagy Futam

Hetedik alkalommal rendezték meg szerdán a Nagy Futam elnevezésű ingyenes rendezvényt. Budapest szívében tartottak bemutatót az autó- és motorsport hazai és külföldi kiválóságai, a sztárvendég a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája, Max Verstappen volt.
Bemutatásra került, egy Forma-E-ben szereplő egyik versenyautó, amelyet eddig még nem láthatott a magyar közönség. A Mahindra Racing versenygépét a Forma-E-ben háromszoros futamgyőztes belga Jerome D'Ambrosio vezette. 

Könnyen lehet, hogy hamarosan rendszeresen tiszteletüket tehetik a Forma-E pilóták Magyarországon, mivel a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás többek között Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével is tárgyal a Forma-E magyarországi futamának lehetséges megrendezéséről.

A Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilikánál kialakított paddockban már szerda reggel 8 órától meg lehetett nézni a versenyautókat. A show 14 órakor kezdődött és 16.30-ig tartott. Ennek keretében tartotta meg bemutatóját Verstappen és D'Ambrosio.

A hazai sztárok közül megmutatta magát a ralikrossz-világbajnokságon szereplő Szabó Krisztián, a túraautó-világkupában szereplő Michelisz Norbert, Tassi Attila, illetve a kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert is. 

Egy régi ismerős is feltűnt a rendezvényen, Magyarország egyetlen Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt egy Formula Renault-val hajtott végig az Erzsébet tér-Andrássy út-Oktogon-Andrássy út-Erzsébet tér útvonalon.









Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések