A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Richter-vezérigazgató: 3 százalékkal nőhet idén a csoport árbevétele

A csoport szintű árbevétel 3 százalékos növekedésére számít euróban számolva a Richter Gedeon Nyrt. idén - mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a cég első negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésén pénteken, Budapesten.
Hozzátette: a gyógyszergyártás árbevétele stagnálni fog euróban, a csoport árbevételét a nagykereskedelmi szegmens növekedése húzza egész éven. A menedzsment előrejelzése szerint a cég magyarországi, forintban kifejezett forgalma stagnálni fog 2019-ben.

A Vraylarral kapcsolatban Orbán Gábor elmondta, hogy a készítmény az Allergan második legfontosabb készítménye, és a Vraylar bipoláris depresszió indikációjával kapcsolatban május végén születhet majd döntés, míg Orbán Gábor hozzátette, hogy a bipoláris depresszió lehetséges indikációja kinyitná a terápiás kört, új lehetőségeket nyitva meg a társaság amerikai partnere, az Allergan előtt.

A menedzsment várakozásai: 

Orbán Gábor kiemelte, hogy a Richter csoportszintű árbevétele várhatóan 3 százalékkal nőhet idén euróban, míg a gyógyszergyártás euróban kifejezett árbevételére vonakozóan stagnálást vár a menedzsment.

 A magyar forgalom esetében stagnálást vár idén a Richter.

 Az EU15 országok esetében 10 százalékos növekedést vár idén a menedzsment, részben az Esmya eladások növekedése következtében, az Esmyától idén 25 millió eurós forgalmat vár a társaság, míg Kelet-Európában 5 százalékos visszaesést vár idén a Richter.

 Az orosz piac esetében idén rubelben 5-10 százalékos visszaesést vár a Richter az ellátási gondok és a készletezési problémák miatt, míg Ukrajnában 10 százalékos növekedést vár idén a cég. Az egyéb FÁK-országok esetében mindemellett 5 százalékos csökkenést vár a társaság.

 Az Egyesült Államok esetében a Vraylart leszámítva stagnálást vár a menedzsment, míg a latin-amerikai országok esetében 0-5 százalékos növekedést vár a társaság idén.

 A menedzsment várakozásai szerint a bruttó fedezeti szint idén 56-57 százalékos sávban alakulhat, míg a Richter idén 12 százalékos üzemi eredményhányadot vetített előre, amiben a Vraylar értékesítései is benne vannak.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések