A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NHL: hosszabbítást követően egyenlített a St. Louis Blues

Hosszabbítást követően győzött a St. Louis Blues a Boston Bruins otthonában és így elvette ellenfele pályaelőnyét a Stanley-kupa döntőjében. 

Boston Bruins-St. Louis Blues 

2-3 - hosszabbítás után

Két nappal ezelőtt óriási küzdelemben a bostoniak nyerték a Stanley-kupáról döntő párharc első mérkőzését és a TD Gardenben egyértelműen a hazaiak számítottak a favoritnak. 

A Bruins a negyedik percben emberelőnybe került miután Samuel Blais jutott a kiállítás sorsára. A létszámfölényt a hazaiak szinte azonnal kihasználták miután Charlie Coyle volt eredményes. 

A felek öt percig álltak döntetlenre ekkor viszont Robert Bortuzzo egalizált. Sokáig nem állt egál az eredményjelzőn, tekintve, hogy Joakim Nordstrom alig 40 másodpercen belül ismét a Bostont juttatta vezetéshez. 

Az első harmad gólpárbaját végül a Blues zárta le Vlagyimir Taraszenko révén, az orosz csatár 10. gólját szerezte az idei rájátszásban. 

A második játékrész során egyértelműen a kemény játék dominált. Mindkét csapat védői igyekeztek kiszélesíteni a sportszerűség határait, két-két esetben azonban a játékvezetők a kiállítás mellett döntöttek. (A bostoni Connor Clifton volt azonban az egyetlen aki 2+2 perces büntetést kapott.) A húsz perc során a kapusok is mutattak valamit a tudásukból így Jordan Binnington és Tuukka Rask kapuja is érintetlen maradt. 

Amíg a második harmadban ehhez a hálóőrök nagy védésekkel járultak hozzá addig a harmadik játékrészben sokáig csak azért nem változott az eredmény, mert  egyik csapat sem akart kitámadni. Hogy ez a játékrész se fulladjon unalomba arról az utolsó négy perc gondoskodott amikor a gárdák elkezdtek támadóbb szellemben jégkorongozni, de az eredmény nem módosult. 

2016 óta először dőlt el egy Stanley-kupameccs hosszabbításban és a St. Louis szinte azonnal nekirontott az ellenfelének. A Blues óriási mezőnyfölénye négy percen belül gólt eredményezett és így a vendégek Carl Gunnarsson találatával megnyerték a mérkőzést. 

Érdekesség, hogy a győzelmet és vele együtt a párharcban való egyenlítést kiharcoló védő első pontját szerezte az idei playoffban. Története első döntős győzelmével a St. Louis egyenlített és elvette a nyolc mérkőzés után veszítő Boston pályaelőnyét. 

Az egyik fél negyedik győzelmáig tartó párharc állása: 1-1. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések