A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogellenesen cenzúrázta a Mi Hazánk kampányfilmjét az RTL Klub

A Kúria határozata szerint jogellenesen cenzúrázta a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) választási kampányfilmjét az RTL Klub - jelentette ki a párt elnökhelyettese pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. 
Emlékeztetett: a csatorna a "cigánybűnözés" szót kifogásolta, ezért a klipet csak úgy volt hajlandó sugározni, hogy kisípolta ezt a kifejezést arra hivatkozva, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

A Kúria helyben hagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, ami kimondta, hogy a jogszabályok szerint, a csatorna mérlegelés és változtatás nélkül köteles közzétenni a kampányfilmet. Annak tartalmáért nem felelős - mondta Dúró Dóra.

A Mi Hazánk szerint - folytatta - az RTL Klub döntése nyilvánvalóan politikai indíttatású, egyfajta véleménydiktatúra működtetését jelenti, és olyan mértékű jogsértés, ami befolyásolhatja a választások eredményét. Felszólították a csatornát, hogy a hátralévő időszakban - ez 24 alkalmat jelent - változtatás nélkül játssza le a párt kampányfilmjét, a levelükre ugyanakkor még nem kaptak választ - mondta a politikus.

Kérdésre közölte: ha a csatorna nem tesz eleget a Kúria döntésének, kártérítési igénnyel lépnek fel.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések