Hirdessen itt

Hatezer négyzetméteres édesipari üzem épül Békésen

Ünnepélyes keretek között letették a Prevail Co. Kft. új, hatezer négyzetméteres édesipari üzemének alapkövét csütörtökön délután Békésen. A több mint 1,4 milliárd forintos beruházás részeként 325 millió forint értékben korszerű gépsorokat, illetve automatizált csomagológépeket is beszereznek és üzembe állítanak majd. Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, újabb komoly fejlesztés valósulhat meg a városban.
– A vállalkozás tulajdonosai bátran és előremutató módon, beruházással erősítik cégüket – tette hozzá Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy a magyar gazdaság gerincét adó, az elmúlt években változó gazdasági és politikai környezetben dolgozó kis- és középvállalkozások számára a hatékonyság növelése lényeges.

– Ezért is fontos és jó döntés a menedzsment részéről, hogy olyan fejlesztésben gondolkodnak, ami stabilizálja és erősíti a cégüket – fogalmazott. Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, egy tősgyökeres békési vállalkozásról van szó.

– Egy békési család, békési helyszínen, békési emberekkel fejleszti cégét – folytatta a gondolatot. – A vállalkozás története azt is mutatja, hogy az ország széléről is lehet ambícióval, tudással, elszántsággal és megfelelő támogatási forrásokkal előrelépni.

A polgármester kifejtette, az önkormányzat a városrészen ipari területet alakított ki egy pályázat segítségével, ahol biztosítják a megfelelő infrastruktúrát, illetve kiépítették az utat is. A remények szerint más beruházás is megvalósulhat a területen.

Mint azt Gutiné Garas Anikó és Guti László tulajdonosoktól megtudtuk, cégük kezdetben zselés édesipari termékek előállításával foglalkozott, majd tevékenységüket folyamatosan bővítették habosított zselés termékekkel, likőrös töltött cukorkákkal, illetve bonbonokkal. Jelenleg hatvanan dolgoznak náluk főállásban, de a fejlesztés eredményeként ez a szám további 15 százalékkal növekedhet, illetve, ahogy már elhangzott, gyártási kapacitásuk is emelkedni fog.

A beruházáshoz 527,24 millió forint pályázati forrást nyertek el, 541,49 millió forintot kapcsolódó hitel segítségével, a fennmaradó részt pedig önerőből finanszírozzák. Az építkezés várhatóan egy éven belül fejeződik be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések