A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors, házi, savanyított retek: roppanós, és tele van vitaminnal

Próbáltad már a retket savanyítva, húsok, szendvicsek mellé? Különleges és finom.
Ha az uborkát és a káposztát már unalmasnak találod, ideje, hogy az asztalra tegyél valami igazán különleges savanyúságot! Az élénk színű, fűszeres, ecetes retek telitalálat. Kisebb adagot készíts belőle, mert néhány nap múlva már nem lesz igazán roppanós. Ha szereted a csípőset, chilit is rakj a retekre, sőt, a zöldfűszerek is illenek hozzá. 

Hozzávalók:
2 csomag retek
1 db vöröshagyma
2 dl víz
2 dl almaecet
3 teáskanál cukor
2 teáskanál só
3 teáskanál egész bors
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Ha nem szép a retek héja, pucold meg, jól mosd meg, és karikázd fel szép vékonyra. A hagymát hámozd meg, szeleteld fel. Keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és az ízlés szerinti sót. Rakd egy tálba vagy csatos üvegbe a retket, a vöröshagymát, a megpucolt fokhagymát, a borsot, és öntsd rá a fűszeres levet. Fedd le, és pihentesd a hűtőben legalább nyolc órán keresztül, hogy a retket az ízek jól átjárják. Hideg helyen tárold. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések