Hirdessen itt

Fegyház- és börtönbüntetésre ítélhetik a füzesabonyi rablókat

A Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal vádol két 30 év körüli, büntetett előéletű férfit, hogy Füzesabonyban útonálló módon raboltak ki két, náluk tíz évvel fiatalabb sértettet, akik zenét hallgattak az utcán.
A vádlottak tavaly november 3-án hajnalban Füzesabony belvárosában találkoztak össze a sértettekkel, amint azok az egyikük kabátzsebében lévő kisméretű hordozható bluetooth hangszórón zenét hallgatva tartottak hazafelé az utcán – tájékoztatta a Heolt – dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

Az ittas terheltek megállították a fiatalokat és cigarettát kértek tőlük, bár valójában már akkor a hangszórót akarták megszerezni, mivel ilyen eszközt korábban még nem láttak. Mikor a sértettek közölték velük, hogy nincs náluk cigaretta, egyikük szóval tartotta a két fiatalt, mialatt társa kivette a hangszórót áldozatuk zsebéből.

Az elkövetők rövid ideig nézegették a szerkezetet, majd a II. rendű vádlott azt mondta: „na, jó, akkor ezt elteszem”. A tulajdonától megfosztott sértett erre a mobiltelefonján megpróbálta hívni a rendőrséget, de ezt az I. rendű vádlott megakadályozta azzal, hogy a készüléket kiütötte a kezéből, majd mind őt, mind a mellette döbbenten álló barátját tenyérrel többször megütötte az arcán. Az idősebb elkövető ezután közölte velük, hogy „jobb ha mentek, amíg nincs balhé”, mire a sértettek távoztak a helyszínről.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két társtettest, akik egyike jelenleg már a más bűncselekmény miatt korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség erre figyelemmel azt indítványozta a vádiratában, hogy a bíróság – a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel élve – a majdani tárgyaláson telekommunikációs eszköz használatával hallgassa ki őt.

A járási ügyészség a büntetés kiszabás körében arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű terhelttel szemben fegyházban, míg a II. rendű terhelttel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki, emellett mindkét vádlottat határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések