Hirdessen itt

Egy fegyveres túszokat ejtett egy franciaországi dohányboltban

Egy fegyveres férfi legalább négy túszt ejtett kedd délután a dél-franciaországi Toulouse-hoz közeli Blagnac egyik dohányboltjában - erősítette meg a rendőrség a La Dépeche du Midi című regionális lap értesülését.
Az újság úgy tudja, hogy a túszejtő délután 4 óra 20 perckor lépett be az üzletbe, felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy ne avatkozzanak közbe, mert különben megöli az öt túszát. A helyszínre kiérkező kommandósok azonban azt állapították meg, hogy négy túsz van a boltban. A férfi még mielőtt belépett a dohányboltba, egyszer a levegőbe lőtt, távozásra szólítva fel a rendőröket, de senki nem sérült meg.

A túszejtő személyazonossága és indítéka nem ismert, a támadáskor a fején bukósisakot viselt, de a rendőrség kizárta, hogy terrortámadás történt.

A lap viszont tudja, hogy a támadó egy 17 éves kiskorú, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel, valamennyi túsz nő, s a túszejtő és a dohánybolt tulajdonosnője közti személyes konfliktus állhat a támadás hátterében. 

A támadó a túszejtést követően jelezte, hogy a kommandósokkal tárgyalni kíván, de a követelései egyelőre nem ismertek. 

A település határán található üzlet környékét a rendőrség 300-500 méteres körzetben teljesen lezárta, a közelben tucatnyi rendőrautó és két tűzoltósági jármű látható. 

Joseph Carles, Blagnac polgármestere a helyszínen újságíróknak elmondta: a népszerű dohányboltnak mintegy negyven éve ugyanaz a tulajdonosnője.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések