A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ebesen épít raktárat a Magyar Református Szeretetszolgálat

A szociális és humanitárius szolgáltatás színvonala és hatékonysága is javul a Magyar Református Szeretetszolgálat most induló fejlesztéseivel. A szolgálat uniós és hazai források felhasználásával 650 millió forintot fordít három adománypont és két raktár megépítésére. A legnagyobb fejlesztés Ebesen lesz, ahol egy országos logisztikai központként működő, ezer négyzetméteres raktár készül.
A Magyar Református Szeretetszolgálat évente több tízezer rászorulót segít határon innen és túl. Ezt a munkát segíti az új program, 650 millió forintból három adománygyűjtőpontot és két raktárat építenek az országban. A legnagyobb beruházás Ebesen lesz. 

- Azok az adományok, amelyek meg fognak fordulni ezekben az épületekben, ingatlanokban, azok jó szándékú emberek adományai. Azt hiszem, hogy ők tudni fogják, hogy ez a szervezet el is tudja juttatni ezeket az adományokat, célba fognak érkezni – mondta Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az ünnepségen az EMMI államtitkár azt mondta: a Magyar Református Szeretetszolgálat a beruházások eredményeként még több hátrányos vagy krízishelyzetbe jutott családon tud segíteni. 

- A program a kormány társadalmi együttműködés, a család társadalmi szerepének megerősítése és a társadalmi összetartás erősítése célkitűzéseinek megvalósítását szolgálja a karitatív, humanitárius szervezetek együttműködésével - emelte ki Vitályos Eszter Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

A Miniszterelnökség államtitkára arról beszélt, hogy a Szeretetszolgálat az elmúlt években kiemelt munkát végzett, például katasztrófa helyzetekben is. Ezt segíti majd az is, hogy a program részeként új járműveket is vásárolhatnak.

- Minél modernebb eszközökkel tudják kiszolgálni az ország minden táján az embereket, rászorultakat, elesetteket, de emellett az ország határán túl is segítséget tudjanak nyújtani - hangsúlyozta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A szeretetszolgálatra akkor figyelünk, ha baj van, pedig a munkatársak folyamatos munkát végeznek. Erről már Fekete Károly püspök beszélt.

- Nem kell mindent egyszerre kiosztani. Meg kell várni jó időzítéssel azt a pillanatot, amikor jókor tudunk adni és jót meg jól tudunk adni. Egy raktár erre van - mondta Fekete Károly.

A Magyar református Szeretetszolgálat fejlesztései, köztük az ebesi logisztikai központ jövő év márciusára készülnek el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések