Az EB szerint eredményes a menekültek támogatása

Eredményes, jó irányba tartó intézkedésnek bizonyult a Törökországban tartózkodó, főként szíriai menekültek számára jutatott hatmilliárd euró értékű uniós segítségnyújtási program - közölte az Európai Bizottság pénteken.
Az uniós segélyprogram végrehajtásáról szóló harmadik éves ellenőrzési jelentés szerint a több mint 80 uniós kezdeményezés végrehatása kézzelfogható eredményeket nyújt a menekültek és a fogadó közösségek számára, különösen az oktatás és az egészségügy területén – emelték ki.

A jelentésben megerősítették, hogy a támogatás jelentős pozitív hatást fejt ki, elősegítve a menekültek integrációját a török társadalomban. Az uniós támogatás a többi között segítette mintegy 400 ezer szíriai gyerek beilleszkedését a török oktatási rendszerbe. A támogatásnak köszönhetően 178 egészségügyi központban mintegy 5 millióan tudtak orvoshoz fordulni, és a központokban 2600 ember kapott állást, akiknek a kétharmada szíriai menekült.

Mint aláhúzták, az unió nagy hangsúlyt fektet a humanitárius és fejlesztési tevékenységek fenntarthatóságára, amelynek célja a török hatóságok strukturális támogatása és a menekültek integrációjának elősegítése.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések