A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A UPC árbevétele 6,6 százalékkal nőtt az első negyedévben

A UPC Magyarország 6,6 százalékos árbevétel-növekedést ért el idén az első negyedévben, előfizetéseinek száma 4,8 százalékkal nőtt, meghaladta a 2 millió 193 ezret - közölte az infokommunikációs szolgáltató kedden az MTI-vel.
Az árbevétel összegét a cég nem közölte. A nyilvános adatok szerint 2017-ben a társaság árbevétele 72,91 milliárd forint volt. Korábbi közlésük szerint 2018-ban a UPC magyarországi árbevétele 5,6 százalékkal nőtt.

A közlemény szerint az árbevétel mellett az előfizetések és az ügyfelek száma is nőtt az első negyedévben. Az előfizetések száma a mobil előfizetéseket is beleértve megközelítette a 2 193 800-at, ami 4,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A lakossági és üzleti vezetékes és mobil előfizetők száma túllépte a 872 200-at, amely közel 17 ezerrel több, mint 2018 első negyedévében.

Az előző évhez viszonyítva a nagy sebességű internet előfizetések száma több, mint 27 ezerrel bővült, és így elérte a 700 400-at, miközben a digitális és analóg televízió előfizetések száma elérte a 691 200-at, 5900-zal haladta meg az előző év azonos időszakának teljesítményét. A közlemény szerint a mobil előfizetések száma átlépte a 115 800-at, amely közel 23,3 százalékos bővülés 2018 első negyedévéhez képest.

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: folytatódik a UPC erőteljes növekedése, amit jól mutat kimagasló negyedéves árbevételük is. A monori körzetben a - saját forrásból és a Szupergyors Internet Programból (SZIP) származó állami támogatással történő - fejlesztések túlnyomó részével elkészültek - tette hozzá. 

A UPC Magyarország a pályázaton elnyert 12 ezerből 8500 háztartásba már eljuttatta szupergyors optikai hálózatát. A kormányzati és saját forrásokból megvalósított hálózatfejlesztés 14 településen valósul meg a monori, a dabasi és a gyáli járásokban. 2019 első negyedévének végére összesen 9 településen a SZIP-fejlesztések közel 70 százaléka már megvalósult - írták.

A UPC az elmúlt 4 évben közel 70 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre.

A UPC a Liberty Global leányvállalata, Magyarországon 1998 óta van jelen. A brit Vodafone csoport tavaly májusban jelentette be, hogy 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég németországi, cseh, magyar és román leányvállalatait. Az ügylet az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása után 2019 közepén zárulhat le.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések