A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb ételek káliumpótlásra

A káliumtartalmú ételekre gondolva a legtöbb embernek a banán jut eszébe. Egy közepes méretű banán 422 milligramm káliumot tartalmaz, ami valóban nem rossz, de vannak ennél gazdagabb források is a természet kincsestárában.
Édesburgonya

Egy közepes méretű sült édesburgonya elfogyasztásával 542 milligramm káliumot viszünk be a szervezetünkbe, emellett elsőrangú rost-, A- és C-vitaminforrás is.

Burgonya

Egy közepes, héjában sült vagy főtt krumpli 941 milligramm káliumot tartalmaz, illetve jelentős mennyiségű magnéziumot, C-vitamint és keményítőt is.

Paradicsomszósz

Egy bögrényi paradicsomszószban 728 milligramm kálium található. Ha bolti terméknél kell maradnunk, válasszunk az alacsony cukortartalmúak közül.

Görögdinnye

Két kis szeletnyi ebből az édes gyümölcsből 641 milligramm káliumot biztosít szervezetünknek. Emellett A-, C- és B6-vitaminokban is gazdag. Ráadásul a görögdinnye több mint 90 százaléka víz.

Fagyasztott spenót

Egy bögrényi fagyasztott spenót 540 milligramm káliumot tartalmaz. Emellett magnéziumban, kalciumban és A-vitaminban is gazdag.

Cékla

Egy bögrényi főtt, szeletelt cékla 518 milligramm káliumot tartalmaz, míg egy adagnyi - körülbelül 28 gramm - céklachipsben 90 milligramm található ebből az értékes ásványi anyagból.

Fekete és fehér bab

Egy bögrényi fekete babban 739 milligramm kálium található, emellett értékes fehérje-, kalcium-, magnézium-, folsav- és rostforrás. A fehér babban pedig még ennél is több, bögrénként 1189 milligramm kálium található. Ráadásként egy ekkora adag 20 gramm fehérjét és 13 gramm rostot is tartalmaz.

Joghurt

Egy adagnyi joghurt 573 milligramm káliumot tartalmaz, emellett napi kalciumadagunk csaknem felét is fedezi.

Avokádó

100 gramm avokádó elfogyasztásával 507 milligramm káliumhoz juthat szervezetünk, de bevihetünk jelentős mennyiségű egészséges zsírt és rostot is.

Aszalt sárgabarack

Hat szem aszalt barackban 430 milligramm kálium található, ami valamivel több, mint amennyit egy banán elfogyasztásával vihetünk be. Válasszuk a kevesebb cukorral készült vagy a teljesen cukrozatlan szemeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések