Hirdessen itt

Zelenszkij továbbra is fölényesen vezet Porosenkóval szemben

Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölt továbbra is fölényesen és minden korosztály körében megelőzi támogatottságban Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt a Rejting közvélemény-kutató csoport által végzett legfrissebb, az ukrajnai elnökválasztás második fordulója előtt három nappal, csütörtökön közzétett felmérése szerint.
Az április 12-16. között végzett közvélemény-kutatás eredménye alapján azok körében, akik azt mondták, hogy részt vesznek a vasárnapi második fordulóban, és el is döntötték, kire adják voksukat, Zelenszkijt csaknem 73 százalék támogatja, míg Porosenkóra 27 százalék készül szavazni. 

Az összes megkérdezett közül Zelenszkijt 52 százalék, a hivatalban lévő államfőt 19 százalék támogatja, úgyszintén 19 százalék még nem döntött, 10 százalék pedig nem kíván részt venni a választáson. 

Azok közül, akik azt mondták, hogy részt vesznek a választáson, Zelenszkijre 58 százalék készül szavazni, Porosenkóra 22 százalék, 20 százalék viszont még nem döntött. 

Területileg Zelenszkij népszerűbb Porosenkónál az ország keleti, középső és déli részében, Nyugaton pedig nagyjából fej-fej mellett állnak.

A megkérdezettek mintegy 62 százaléka szerint Zelenszkij lesz Ukrajna következő államfője, 17 százalékuk szerint Porosenko nyeri a választást, 22 százalékuk nem tudott a kérdésre válaszolni.   

A reprezentatív felmérés során a Rejting munkatársai személyes kapcsolatfelvétel útján háromezer nagykorú személyt kérdeztek meg, a mintavétel statisztikai hibahatára 1,8 százalék volt.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések