A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában

Indexemelkedésre lehet számítani a kereskedés kezdetén pénteken az előző napi vegyes, bár többségében pozitív zárás után az európai értékpapírpiacokon.
A határidős jegyzések alapján a főbb tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban 0,1-0,2 százalékkal emelkedhet az árfolyamindex a pénteki nyitáskor.

Csütörtökön London kivételével nyereséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok. Londonban 0,05 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index viszont 0,25 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,66 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést. Milánóban 0,06 százalékkal, Madridban 0,41 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex.

A csütörtöki árfolyam-emelkedés élvonalában a turisztikai cégek és légitársaságok papírjai álltak a Brexit elhalasztásának köszönhetően. A turisztikai és szabadidő ágazat mutatója egy százalékkal emelkedett. A TUI részvénye közel nyolc százalékkal, az IAG légitársaság részvénye öt és fél százalékkal, az easyJet részvénye kilenc százalékkal erősödött. 

Az olajár emelkedett pénteken, a Brent 0,35 százalékkal hordónként 71,08 dollárra, a WTI 0,42 százalékkal 63,85 dollárra. Az olajárat az OPEC termeléskorlátozása, valamint az Irán és Venezuela elleni amerikai szankciók tartják öthavi csúcs közelében. Az év eleje óta az olajár emiatt már több mint egy harmadával emelkedett. Egyes piaci elemzők 75 dolláros Brent és 67 dolláros WTI átlagárra számítanak az idén. 

Az euró árfolyama 0,35 százalékkal 1,1289 dollárra erősödött, az arany ára 0,19 százalékkal unciánként 1295,75 dollárra emelkedett.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések