A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Továbbra is segítik magyar rendőrök Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét

Továbbra is közreműködnek magyar rendőrök Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetében - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Miskolczi Csanád Zoltán, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának vezetője szerdán Budapesten búcsúztatta az észak-macedón-görög, valamint a szerb-észak-macedón határ megerősítésére utazó magyar rendőröket.

Harminc rendőr a macedón, tizenöt a szerb rendvédelmi szerv irányítása, felügyelete mellett teljesít majd szolgálatot.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a két ország belsejében is. Mindkét kontingens terepjáró gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét - olvasható a közleményben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések