A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tóth Balázst nevezték ki az UniCredit Bank új elnök-vezérigazgatójává

Tóth Balázst nevezték ki az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjára a távozó Patai Mihály helyett - közölte az UniCredit Bank kedden az MTI-vel.
Patai Mihály, a jelenlegi elnök-vezérigazgató 13 év után hagyja el az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t, és a Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztját tölti majd be. Patai Mihály az elmúlt 13 év alatt  sikeresen vezette az UniCredit Bank Hungaryt, neki köszönhető, hogy a bank folyamatosan nőtt, és meg tudta erősíteni Magyarország gazdasági fejlődésében betöltött vezető szerepét - olvasható a pénzintézet közleményében.

Tóth Balázs jelenleg a bank igazgatóságának tagja és a vállalati, befektetési banki és privátbanki divízió vezetője; új pozícióját hivatalosan kinevezésének felügyeleti engedélyezése után foglalja el.

Az UniCredit közölte: Tóth Balázs 1990-ben kezdte pályafutását a Magyar Külkereskedelmi Banknál Budapesten mint vállalati ügyfélmenedzser, majd 1995-ben csatlakozott a Bank Austria Creditanstalt Rt.-hez vállalati ügyfélmenedzserként, 1997-ben pedig a vállalati ügyfelekért felelős osztályvezető lett. Az új elnök-vezérigazgató 2000-ben Bécsben folytatta karrierjét a Bank Austriánál, a nemzetközi hitelosztályon a közép-kelet-európai régión belüli hitelezésért volt felelős. Ezután 2006-ban visszatért az UniCredit Bank Hungaryhez, 2008-ban az igazgatóság tagjává, 2017 márciusában pedig a vállalati, befektetési banki és privátbanki divízió vezetőjévé nevezték ki.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések