A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Torna Eb - Péter Sára hetedik lett ugrásban

Péter Sára hetedik lett ugrásban a tornászok szczecini Európa-bajnokságának szombati versenynapján, melyen négy szeren orosz győztest avattak.
A Postás SE sportolója hetedikként jutott tovább a csütörtöki selejtezőből (13,983 pont), és bár a helyezése nem változott, a pontszámán sikerült javítania (14,066).

Az első gyakorlatára 14,533-at kapott, a második ugrása viszont alacsonyabb kiinduló pontszámú volt, ráadásul a leérkezéskor némileg elszökkent, így ez 13,600-at ért.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen már otthon úgy készültem, és abban reménykedtem, hogy ott lehetek a legjobb nyolc között, bár tudtam, hogy a második ugrásom gyengébb. Ahogy felmentem a pódiumra, minden izgalmam elszállt, csak az ugrásra koncentráltam" - idézte a szövetség közleménye Péter Sárát.

Hozzátette, érezte, hogy jól sikerült az első gyakorlata, de azon még ő is meglepődött, milyen magas pontszámot kapott. Ez egyben nagyon feldobta a második ugrása előtt, ami viszont - bevallása szerint - lehetett volna egy kicsit pontosabb.

"Nagyon büszke és elégedett vagyok, Sára jó úton halad. Az első ugrása nagyon erős, kiemelkedő a mezőnyben és bizakodásra adhat okot. Tudtuk, hogy a második alacsonyabb pontszámú, de a világbajnokságra megpróbálunk begyakorolni egy jóval magasabb kiindulójú ugrást" - mondta Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

A szombaton kiosztott öt aranyérem közül négyet orosz tornász nyert, a versenynap legmagasabb pontszámával ugyanakkor a brit Max Whitlock büszkélkedhet, aki nagy fölénnyel győzött lólengésben. Gyűrűn a magasabb kiviteli pontszám döntött Gyenyisz Abljazin  javára.

A lengyelországi kontinensviadal vasárnap a férfi ugrás, korlát és nyújtó, illetve a női gerenda és talaj döntőjével zárul, de ezekben nem lesz magyar versenyző.

Eredmények, szerenkénti döntők:
férfiak:
gyűrű, Európa-bajnok:
   Gyenyisz Abljazin (Oroszország) 14,966 pont
2. Marco Lodadio (Olaszország) 14,966
3. Vahagn Davtijan (Örményország) 14,933

lólengés, Európa-bajnok:
   Max Whitlock (Nagy-Britannia) 15,533 pont
2. Cyril Tommasone (Franciaország) 14,800
3. Vladiszlav Poljasov (Oroszország) 14,600

talaj, Európa-bajnok:
   Artur Dalalojan (Oroszország) 15,100 pont
2. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,900
3. Dmitrij Lankin (Oroszország) 14,800

nők:
ugrás, Európa-bajnok:
   Marija Paszeka (Oroszország) 14,516 pont
2. Coline Devillard (Franciaország) 14,450
3. Ellie Downie (Nagy-Britannia) 14,316
...7. Péter Sára 14,066

felemáskorlát, Európa-bajnok:
   Anasztaszija Iljankova (Oroszország) 14,833 pont
2. Anzselina Melnyikova (Oroszország) 14,533
3. Alice D'Amato (Olaszország) 14,400

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések